miercuri, 6 aprilie 2016

Antreprenoriatul este pentru tine?

Propria afacere poate fi o experienta interesanta si plina de satisfactii. Poti sa iti fii propriul sef, poti sa iti stabilesti programul si poti trai facand ceva ce iti place. Cum? Cu o planificare minutioasa, cu creativitate si munca.  Si cu putina sansa. Cel putin teoretic, antreprenorii de succes au urmatoarele caracteristici si abilitati:
  • se simt confortabil cand isi asuma riscuri: Fiind propriul tau sef inseamna ca tu esti cel care ia decizii. Antreprenoriatul implică incertitudine. Ai evita incertitudinile in viata cu orice pret? Dacă da, atunci antreprenoriatul s-ar putea sa nu fie cel mai potrivit pentru tine. Daca riscurile calculate nu iti dau fiori, citeste mai departe.
  • sunt independenti: Antreprenorii trebuie sa ia decizii pe cont propriu. Daca crezi ca poti avea incredere in instinctele tale, ai putea fi un bun antreprenor.
  • sunt convingatori: Cea mai buna idee, trebuie acceptata si sustinuta de clienti, angajati si potentialii creditori sau parteneri. Dacă iti place sa vorbesti in public, daca oamenii te urmeaza cu usurinta in ceea ce iti propui, daca gasesti argumente convingatoare pentru a transforma ideile in fapte, probabil esti bun sa dai viata ideilor tale.
  • au abilitatea de a negocia: Ca intreprinzator, va trebui să negociezi orice. Abilitatile de negociere antrenate si educate te vor ajuta să economisesti bani si afacerea va rula fara probleme.
  • sunt creativi: Ideile noi, noi moduri de a rezolva problemele, vin natural? Antreprenorii sunt capabili sa gandească creativ, profitand de noi oportunitati.
  • sunt sustinuti: Inainte de a incepe o afacere, este important sa stii ca te poti baza pe o retea de sprijin, pe oameni si resurse proprii. Vei fi nevoit sa iei mai multe decizii importante, mai ales in primele luni de la deschiderea afacerii. Un mentor in afaceri, de succes si dispus sa ofere consiliere si indrumare, ar putea sa te ajute cu experienta lui. Citeste daca vrei Pasii pentru Gasirea unui Mentor.
Inca mai crezi ca poti fi un bun antreprenor si vrei sa incepi o afacere? Grozav! Atunci hai sa  ne gandim la detaliile afacerii, la detaliile financiare si sa parcurgem urmatoarele 21 de intrebari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu